Program Hranire 2023

  • După un zbor dificil: hrăniți mai mult Super Start ușor digerabil și proteina animala ca de exemplu APF 90 de la Dr. Brockamp sau Backs Protein Plus cu vitamine.

Porumbeii tăi au avut un zbor foarte dificil de 400 km. Porumbeii sunt la sfârșitul puterilor lor. Adăugați imediat in apa Probac 1000 sau TS-7 de la Backs  si dati la masa de seara și Super Start + Proteina.

Duminica hraniti porumbeii cu Premium Turbo Extrem. De marți seara puteți vedea cum se recuperează porumbeii, apoi ii hrăniți din nou conform schemei pentru următorul zbor.

  • După un zbor ușor: Hraniti porumneii mai mult cu Premium Super Start sau Start. Porumbeii au nevoie de mai putine substante pentru reconstructie.
  • Dacă zborul la un moment dat devine mai greu: Daca vantul este acum din fata hraniti mai multă grăsime cu Turbo Extrem și în plus adăugați alune sau semințe de cânepă cu o zi înainte de imbarcare sau hraniti cu Huppmeierfettmischung ori Boarding Mix.

Porumbeii tineri –  dupa intarcare: (Primii porumbei fac cerc în jurul casei si incearca să zburați în grup.)

Până la zboruri dati : ½ Premium Start + ½ Premium Reise. mai mult vezi planul de călătorie.

  • Tratamentul împotriva Tricomonozei și curatarea cailor respiratorii : căile respiratorii trebuie să fie absolut libere, altfel nu poți obține porumbeii în condiții de zbor optime.Tratament cu antibiotitc ar trebui dat numai atunci cand situatia o cere si nu inainte. Pentru prevenirea infectarii cailor respiratorii noi recomandam Aerosol de la Dr. Brockamp.

Intretinerea femelelor vaduve: Hraniti la inceput de saptamana ½ Premium Super Start + ½ Matador Gerste, in ultimele  2 zile ½ Premium Reise + ½ Turbo Fett Extrem, circa 30 gr.  Pentru fiecare porumbel. Femelele trebuie sa astepte masculii dupa concurs la boxe . Faceti tratament si femelelor vaduve impotriva tricomonozei deoarece este mult probabil sa infecteze masculii veniti de la zbor la contactul cu acestea.

Cu o saptamana inainte de primul concurs se recomanda folosirea Premium Detox pentru optimizarea ficatului.