Matador Premium Detox

După perioada de năpârlire și reproducere, se oferă o cura pentru a curăța porumbeii din interior, pentru a le îmbunătăți valorile sanguine și pentru a detoxifica ficatul. Pentru aceasta sunt oferite tot felul de mijloace, deși rămâne întrebarea în ce măsură acestea pot ușura cu adevărat porumbelul. Nu este neobișnuit să se utilizeze produse care conțin la rândul lor substanțe care nu sunt de origine naturală. Nu există o alternativă la aceasta, adică un mod pur natural?

Pur natural

Am dat peste ideea asta când am citit un articol al medicului veterinar Wolf în această revistă de experți, în care scria despre semințele de ciulin. Sincer să fiu, nu mă gândisem prea mult la această sămânță, deoarece nu este o componentă a amestecurilor de furaje, motiv pentru care această sămânță probabil a scăpat de atenția mea. Procentul care apare acum în unele amestecuri de furaje este atât de minim, totuși, încât nu poate avea nicio semnificație pentru detoxifierea ficatului. Și da, medicul veterinar Wolff o estimează și pe aceasta. Așa că am căutat și am găsit ceea ce căutam în domeniul științific.

Și rezultatul?

Ciulinul de lapte este de fapt originar din Asia și sudul Europei, dar acum îl puteți găsi aproape peste tot. În funcție de regiune, înflorește anual sau la fiecare doi ani. Datorită florilor lor violete frumoase și a frunzelor lor cu vene puternic marmorate, acestea se găsesc acum adesea în ierburi sau grădini botanice.

În literatură, ciulinul de lapte este descris ca o plantă medicinală extrem de eficientă care a fost utilizată de mai bine de 2000 de ani pentru detoxifierea, curățarea și prevenirea tulburărilor la nivelul ficatului, vezicii biliare, splinei și rinichilor. În special călugării și călugărițele au scris multe despre proprietățile vindecătoare ale ciulinului de lapte, care din fericire a fost păstrat în multe arhive ale mănăstirii de secole. Mai târziu, medicul german Gottfried Rademacher (1772 – 1850) le-a oferit pacienților săi un extract de etanol din această sămânță pentru probleme cu ficatul sau splina, care a devenit rapid popular sub denumirea de „.Tintură ”.

Cercetările științifice privind eficacitatea și funcționarea unei plante medicinale, cum ar fi ciulinul de lapte, arată rapid cât de perfect se potrivește cu practicile și utilizările antice și tradiționale.

Acesta a fost punctul de plecare pentru majoritatea studiilor științifice, iar ingredientele active și mecanismul de acțiune sunt acum bine cunoscute. Ciulinul de lapte a fost testat și utilizat pentru multe boli. A funcționat deosebit de bine atunci când bei prea mult alcool. Prin utilizarea ciulinului de lapte, nivelurile sanguine ale enzimelor hepatice sunt normalizate. Extractul de ciulin de lapte protejează și ficatul cu utilizarea pe termen lung a antidepresivelor, deoarece și aici reduce valorile sanguine menționate mai sus. Până acum câteva citate din anunțurile Fundației Știința pentru Sănătate.

Protecția ficatului

Substanțele active care detoxifică ficatul sunt combinate într-un grup numit silimarină. În acest grup, Sylibine este probabil cea mai eficientă substanță. În cercetările științifice, noi, oamenii, primim zilnic 300 mg până la 600 mg de silimarină. Cantitatea depinde de boala pentru care este utilizată. Substanța activă (silimarina) poate fi utilizată pentru a proteja ficatul împotriva daunelor provocate de substanțele chimice, otrăvirea medicamentelor și infecțiile. Pentru a proteja bolile hepatice, ciroza și hepatita cronică.

Antioxidant

Substanța activă silimarină din semințele de ciulin de lapte crește cantitatea de glutation cu 50%, iar glutationul este probabil cel mai puternic antioxidant din corpul nostru. În plus, silimarina crește superoxidul dismutazei (SOD) în celulele roșii din sânge și limfocite. Conform cercetărilor științifice, SOD face și radicalii liberi inofensivi.

Primul test cu porumbeii: mult puf!

De altfel, nu știu nicio cercetare științifică în acest domeniu pentru porumbeii noștri. Dar, pentru a-l testa singuri, a trebuit mai întâi să găsim cantitatea potrivită pentru porumbei și apoi să lucrăm cu aceasta pentru a obține rezultate semnificative ale testelor. Deoarece metabolismul unui porumbel este foarte diferit de cel al oamenilor, am ales o formulă de calcul care ar trebui să ofere informații despre o doză la fel de mare de silimarină. Ei bine, în primul rând, o mulțime de semințe de ciulin de lapte au fost necesare pentru aceasta, astfel încât după Paddy, semințele de ciulin de lapte reprezintă acum cea mai mare proporție din acest nou amestec. Testul a fost efectuat pe diferite câmpuri olandeze și germane timp de șapte zile. Mai mult nu este de fapt necesar și greu de justificat într-un test pe câmpurile străinilor. De ce nu? Pentru că ficatul își face de fapt treaba în mod natural. Ficatul trimite un semnal către creier că substanțele detoxifiante sunt suficient de disponibile și oprește producția lor ulterioară. De aceea, inițial am fost puțin sceptic cu privire la semințele de ciulin de lapte. Dar dacă vrei să înveți și să explorezi ceva, trebuie să fii pregătit pentru asta.

Astazi hranit, a doua zi deja rezultate

Au fost hrăniți cu plus sau minus 30 de grame pe porumbel la zi. In volierele de testare părea o puncto ochit punct lovit, deoarece rezultatele au fost văzute chiar a doua zi.

Per total, porumbeii au răspuns perfect și au fost vioi și foarte atenți. Singurul dezavantaj al procentului ridicat de semințe de ciulin de lapte este proporția mare de omega 6 în raport cu omega 3 aproape inexistent (535: 1). Pentru a readuce acest amestec în echilibru, am adăugat o mulțime de semințe de perilla, deoarece datorită procentului ridicat de omega 3 din semințe de perilla, întregul amestec ajunge la un raport de 2,4 părți omega 6 la o parte omega 3 (2,4 : 1); și acesta este un raport foarte bun în ceea ce privește valoarea nutrițională. În plus față de un ficat sănătos, porumbeii primesc, de asemenea, un pachet frumos și neted de pene și o culoare vizibilă a cărnii pieptului.

utilizare

La ce poate fi folosit acest nou mix numit Detox? Mai ales ca o cură de cinci până la șapte zile după perioada de năpârlire sau reproducere, dar și înainte de sezonul de călătorie viitoare. Apoi, timp de una până la maximum două zile în sezonul de curse, dacă s-a folosit medicament sau s-a exagerat cu subproduse, astfel încât porumbeii s-au dezformat. Cu siguranță nu aveți nevoie de mult și un sac mic ar trebui să fie suficient pentru un sezon de călătorie.

Mult succes!