Un amestec nou pentru puii de porumbel.

Primul lucru care îmi vine în minte este intrebarea: „Un alt amestec nou?”

Nu au fost bune amestecurile anterioare? Devii complet nebun cand vezi cate amestecuri sunt disponibile. Totusi intrebarea ramane. Pentru mine nu este vorba de a atrage din nou atenția. Mixurile anterioare au fost și ele bune. Au fost create avand la baza o filozofie.

 

Ideea de bază este că zborurile de porumbei s-au schimbat de-a lungul anilor. Schimbările meteo din ultimii 20 de ani reprezintă noi provocări. Verile devin mai fierbinți și mai uscate. Și când ne jucăm tinerii ce facem ? asta fiind in sezonul cel mai calduros al anului. Prin urmare, este logic să analizăm din nou amestecurile existente pentru a le îmbunătăți sau a le adapta la circumstanțele schimbate. Și acesta este cazul si aici. Desigur, este, de asemenea, o filozofie bună ca o companie de hrănire a porumbeilor să dorească întotdeauna să fie în fruntea dezvoltărilor. Trebuie să spun asta sincer ca Matador doreste sa fie in frunte din acest important aspect.

 

Dezvoltare…. Porumbeii tineri trebuie să învețe să se adapteze la circumstanțele schimbate. Vă puteți gândi la radiații de la dispozitive militare, rețele mobile 5G, benzi solare, inversiuni, poluarea aerului etc. Incalzirea globala afectează și porumbeii.  Puteți influența acest lucru cu ajutorul sistemului de hranire. Aerul mai cald și mai uscat are consecințe asupra sănătății porumbeilor. Porumbeii noștri au nevoie în special de multă umiditate pentru a preveni deshidratarea în timpul zborurilor. Un alt criteriu este orientarea. Orientarea nu este posibilă fără umiditate suficientă în corp.

.

Gestionarea căldurii și a apei. De asemenea, este important ca porumbeii să primească o hrană care să îi pregătească în mod optim pentru zborul care urmează. Prin urmare, dieta trebuie adaptată la circumstanțele schimbate. Și aceste circumstanțe nu se opresc. În viitorul apropiat nu va mai fi racoare sau nu va fi mai umed. Verile mai calde și mai uscate vor deveni subiecte obisnuite. Prin urmare, este bine să scoți „căldura” din hrană. În principal  porumbul in amestec este cel care asigură căldura. Acest lucru se datorează compoziției polizaharidelor (zahăr și amidon) din porumb. Foarte bun pentru vreme mai rece. Dar când este cu adevărat cald, porumbeii mănâncă mult mai puțin porumb. Deci, trebuie să ne uităm mai întâi la compoziția unui hraniri noi. În plus, retenția de umiditate este o problemă importantă. Alimentarea trebuie schimbată și acolo. Este încă important ca intestinul tinerilor să funcționeze corect. Cu cât hrana este mai bună, cu atât nutrienții oferiți sunt mai bine absorbiți și cu atât este mai mică probabilitatea apariției bolii porumbeilor tineri. Asta s-a observant in testele noastre, motiv suficient pentru a adapta rețeta la aceste circumstanțe schimbate. Nu mă uit niciodată la ceea ce fac alții. Pentru mine este vorba de bunăstarea porumbelului și ajustez hrana în consecință. Apoi amestecul trebuie testat și eventual ajustat din nou când porumbeii ne „spun”. Ideea este ca: Porumbeii sa rămân suficient de tari în „carne” (inseamna raport proteic echilibrat), mănâncă toată hrana, corpul absoarbe mai mult lichid, astfel încât setea să fie prevenită cât mai mult posibil.  Desigur, puteți vedea deja ceva în timpul antrenamentului puilor, dar când porumbeii intră în voliera, devine mai clar cum sta treaba. În timpul primelor zboruri există o mulțime de stres la imbarcari și, prin urmare, și căldură excesiva. Boxa masinii este plină de porumbei. Depinde apoi de un sistem de ventilație bun în mașină. Mulți tineri nu sunt încă pregătiți sau pot bea în boxa masinii. Prin urmare, este foarte important ca porumbeii să poarte suficientă umiditate in corpul lor. Acest lucru ii va ajuta cu siguranță să se orienteze mai bine în timpul zborului. În propria noastră voliera vom vedea mult mai mulți porumbei care claseaza cu sitemul de hranire Matador.